Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Regentes grootste minerale olietanker

ZWIJNDRECHT

Regentes Tankvaart VOF uit Barendrecht heeft in Zwijndrecht het mts Regentes (135 x 17,50 meter, 9000 kubieke meter) gedoopt. Het is de tot nu toe grootste minerale oliƫntanker in de binnenvaart. Er zijn wel grotere binnenvaarttankers, maar dat zijn allemaal bunkerschepen.

1 / 1
Regentes grootste minerale olietanker

Regentes grootste minerale olietanker

Regentes Tankvaart VOF is een samenwerking tussen de binnenvaartfamilies Bosman en Hoefnagel. De tanker zal, met een geladen diepgang van 5 meter, voornamelijk in het ARA-gebied varen. Het schip nam deze week in Vlissingen voor het eerst lading in.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook