Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

W2W-vaartuig Kroonborg te water (video)

DELFZIJL

Koninklijke Niestern Sander in Delfzijl heeft maandag 6 oktober zonder ceremonieel het Work-to-Work (W2W)-vaartuig Kroonborg te water gelaten. Voor de stapelloop van dit ruim 31 meter hoge vaartuig was grote publieke belangstelling. Opdrachtgever voor de bouw is Koninklijke Wagenborg.

1 / 1
W2W-vaartuig Kroonborg te water

W2W-vaartuig Kroonborg te water

De 18 maanden bouwtijd van het schip (engineering, tekeningpakket, staal aanlevering, klassenotaties etc.) is extreem kort. Het 79,43 meter lange en 15,85 meter brede DP2-vaartuig voor Wagenborg biedt accommodatie aan 40 offshorewerkers en 20 bemanningsleden. Het wordt bovendien uitgerust met een Ampelmann Walk-to-Work-systeem.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook