Veka wijzigt bedrijfsstrategie

De Werkendamse Veka Group gaat verschillende werven verkopen en keert terug naar haar kernactiviteiten. Het gaat om een bijstelling van de bedrijfsstrategie. Het concern verkeert niet in financiële nood, al werd in 2013 verlies geleden.

Veka wijzigt bedrijfsstrategie

Dat meldt het Financieele Dagblad. De krant had een interview met ceo Arnold den Boon en eigenaar Peter Versluis. Die ontkennen geruchten dat het bedrijf door huisbankier ABN-Amro onder curatele is gesteld. Wel stelde de bank vraagtekens bij de structuur van het snel uitdijende bedrijf. ‘Wij ontwikkelen, bouwen en exploiteren schepen’, legt Den Boon in het FD uit. ‘Dat liep vaak door elkaar heen en banken vinden dat niet fijn.’ Veka gaat zich nu concentreren op scheepsbouw, waarbij de cascoproductie meer in het Verre Oosten zal plaatshebben.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer