Scheepsbouw gebruikt kredietgarantieregeling amper

De 1 miljard euro kredietgarantie die Economische Zaken (EZ) sinds 6 maart 2013 jaarlijks beschikbaar stelt aan Nederlandse werven voor de voorfinanciering van nieuwbouwprojecten wordt tot nu toe nauwelijks gebruikt. Dat blijkt uit door het Financieele Dagblad (FD) opgevraagde gegevens. Het CDA gaat minister Henk Kamp om opheldering vragen.

Vorig jaar gaf EZ slechts 44 miljoen euro aan garantstellingen af in het kader van de Garantieregeling Scheepsnieuwbouwfinanciering (GSF) . Het grootste deel daarvan, een garantstelling van 33 miljoen voor Peters Shipyards uit Kampen, werd later weer ingetrokken, zodat uiteindelijk slechts 11 miljoen aan garantstellingen werd afgegeven. Over 2014 kan het ministerie nog geen cijfers verstrekken, volgens het voorpagina-artikel in het FD.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer