Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Veth levert voortstuwing Vantage-passagiersschip

GORINCHEM

Veth Propulsion levert twee contraroterende Z-drives 900 (746 kW) en een Compact Jet 1200 voor het nieuwe passagiersschip dat TeamCo Shipyard afbouwt voor de Amerikaanse reisorganisatie Vantage Travel. De opdracht werd dinsdag 12 mei getekend op de vakbeurs Maritime Industry in Gorinchem.

1 / 1
Veth levert voortstuwing Vantage-passagiersschip

Veth levert voortstuwing Vantage-passagiersschip

Het driedeks-schip van 135 meter is het derde passagiersschip van TeamCo waarvoor Veth de voortstuwing levert. Het casco wordt via Rensen Driessen gebouwd in Roemenië en wordt vanaf eind dit jaar bij TeamCo in Heusden afgebouwd. Het schip wordt 23 juni 2015 en ingezet op de Europese markt.

Het viersterren schip biedt ruimte aan 176 passagiers en 43 bemanningsleden. Bijzonder volgens TeamCo-directeur Marcel Zweers worden de 8 ‘single suites’ van 16 m2 elk en de luxe ‘owners suite’ van 32 m2. Entertainment krijgt veel aandacht aan boord, met onder meer voor elke hut een iPad-tablet.

TeamCo specialiseert zich in toenemende mate op de passagiersvaart. ‘We bouwen 3 tot 4 passagiersschepen per jaar af’, zegt Zweers. ‘De jaren dat we 12 vrachtschepen per jaar bouwden zijn voorbij.’ De werf bouwt verder 2 passagiersschepen af voor Den Breejen en heeft een LNG-bunkertanker voor Argos in portefeuille. (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook