Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Inspectie SZW controleert scheepsbouw op onderbetaling, illegalen en arbo

ROTTERDAM

De Inspectie SZW gaat de komende maanden de sector scheepsbouw en scheepsreparaties extra controleren. Tot en met oktober houdt de Inspectie SWZ scherper toezicht op de naleving van een reeks wetten. Het doel van de controles is onderbetaling, illegale tewerkstelling en te lange arbeidstijden in de sector te voorkomen. Uitzendbureaus, intermediairs, payrollondernemingen, scheepswerven en opdrachtgevers doen er goed aan te checken of alles op orde is, waarschuwt juriste Kirsten Boele. ‘Overtredingen leiden in veel gevallen tot hoge boetes en dat is zonde.’

Door mr Kirsten Boele, advocaat bij Wybenga Advocaten in Rotterdam

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook