Hartman bouwt Arctic Rock af

Hartman Marine legt op Urk de laatste hand aan het projectladingschip Arctic Rock (92,9 x 15 meter, 3500 dwt). Het is de derde M2 Runner die Johan Hartman afbouwt. Het schip komt volgende maand in de vaart.

Hartman bouwt Arctic Rock af

Het kleine projectladingschip heeft een hoog, over de volle lengte en breedte doorlopend laaddek en een smalle, aan stuurboordzijde op het achterschip geplaatste, accommodatie met brug. Het met Conoship ontwikkelde schip kan hierdoor bijna tweemaal zoveel windmolens meenemen als een normale 3500-tonner. Onder het hoge hoofddek bevindt zich, op het achterschip, een open tussendek, wat bijdraagt aan het obstakelvrij houden van het hoofddek. De uitlaten van hoofd- en hulpmotoren worden daar ook naar buiten gebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer