Veka versterkt offshorepositie

De Veka Group ziet kansen in de offshore windturbinemarkt. Met de introductie van een nieuwe, grotere Multipurpose Catamaran 26, voor vervoer van serviceploegen en gereedschap naar windmolenparken, hoopt het concern een groter stempel op dit marktsegment te gaan drukken.

Veka versterkt offshorepositie

Door Hans Heynen
De Multipurpose Catamaran 26 is 25,50 meter lang en de grotere zus van de in 2012 op de markt gebrachte 19,40 meter lange en 7,40 meter brede Animal Multipurpose Catamaran, waarvan er al enkele zijn gebouwd. Om net zo snel of sneller te kunnen leveren als de concurrentie gaat Veka de catamarans op voorraad bouwen. ‘We hebben er de mensen, de ruimte en de financieringsmogelijkheden voor’, zegt marketing manager Rutger Bolt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer