Record Maritieme Gastlessen gebroken: 314 (202)

De recordpoging ‘maritieme gastlessen’ is ruimschoots in haar doelstelling geslaagd. In één week werden er maar liefst 314 verzorgd, zo maakte Jeannette Baljeu, wethouder Haven, Verkeer en Regionale economie van de gemeente Rotterdam vrijdag op Europort bekend. De organisator van de Maritime Week, Nederland Maritiem Nederland, is dan ook uitermate tevreden met het resultaat.

Record Maritieme Gastlessen gebroken: 314 (202)

‘De maritieme sector staat bol van innovaties, gezonde handelsgeest en duurzaamheid. Het is een geweldige sector om in te werken’, zei Arie Kraaijeveld, voorzitter van Nederland Maritiem Land . ‘Het is geweldig te zien dat zo veel collega’s uit de sector deze week tijd vrij hebben gemaakt om de honderden gastlessen te geven en zodoende die boodschap enthousiast te verspreiden.’

Solar Boat Team

Het resultaat van de recordpoging werd bekendgemaakt op de laatste dag van de internationale maritieme beurs Europort in Ahoy. Daar vond ook de laatste gastles plaats, die door het TU Delft Solar Boat Team werd gegeven. Het oude record stond op 202 gastlessen en dateert van de Maritime Week van vorig jaar.

De recordpoging was een onderdeel van de Maritime Week 2013, die zaterdag werd afgesloten met open dagen bij Damen Shipyards in Gorinchem, Damen Schelde Naval Shipbuilding in Rithem en megajachtbouwer Amels in Vlissingen.

Maritime Week 2013

Onder het motto ‘Samen welvarend’ werd door de Stichting Nederland Maritiem Land van 31 oktober tot en met 9 november 2013 de maritieme sector in de schijnwerpers gezet. Tijdens de derde editie van de Maritime Week is de aandacht gevestigd op het innovatieve karakter, de gezonde handelsgeest en de duurzame focus van de sector. Keppel Verolme was Silver Partner van de Maritime Week 2013 en Scheepsbouw Nederland leverde ondersteuning bij de organisatie ervan.