Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duwboten van Meppel naar Zuid-Amerika

MEPPEL

Twee bij scheepswerf De Kaap in Meppel gebouwde duwboten zijn onlangs verscheept naar Barranquilla in Colombia. Het gaat om de Puerto Wilches van het type KP1250 (29,50 x 11,20 meter) en de Impala Zambrano van het type KP3400 (33,70 x 11,20 meter).

1 / 1
Duwboten van Meppel naar Zuid-Amerika

Duwboten van Meppel naar Zuid-Amerika

Het typenummer verwijst naar het vermogen van de schepen. Zo wordt de Impala Zambrano voortgestuwd door drie Caterpillar 3512C hoofdmotoren met een gezamenlijk vermogen van bijna 3400 kW (4500 pk) bij 1600 toeren. De motoren drijven drie vaste schroeven (1450 mm diameter) in straalbuizen aan. De lichtere Puerto Wilches heeft een vermogen van 1250 kW (1700 pk).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • mieke Kuipers

    Ik wil ook meedenken in deze tijd van de recessie . Als er nog plaats is op die boot mag er van mij ook nog veel (las) bakken van Agrifirm ,Meppel mee.

  • R. Kingma

    Ik vind het een prestatie als je in een tijd van recessie de veerkracht hebt om nieuwe kanalen te vinden om producten – custom made – in een ander werelddeel af te zetten. Chapeau!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook