Bodewes Groep neemt veegarmbouwer Koseq over

De Bodewes Groep in Hasselt heeft de bedrijfsactiviteiten van Koseq BV in Puttershoek overgenomen met terugwerkende kracht vanaf 1 augustus. Koseq is ontwerper en producent van mechanische oliebestrijdingsmiddelen.

De innovatieve Koseq veegarmen worden met groot succes wereldwijd toegepast bij olieverontreinigingen op de binnenwateren en op zee. De overname van Koseq past in de strategie van de Bodewes Groep om zich sterker te profileren in innovatieve, scheepsbouw en gerelateerde nichemarkten. De gecombineerde expertise van beide bedrijven is een antwoord op de groeiende vraag naar effectieve oliebestrijdingsmiddelen.

Koseq is in 2003 opgericht door Gert Kampers, ontwikkelaar en producent van stuurhuizen, hefgeleidekokers en speciale constructies. Het bedrijf opereert onder de Bodewes Groep als een zelfstandige organisatie onder eigen naam. Bij de combinatie van bedrijven werken circa 40 professionals.

De Bodewes Groep bestaat uit Maritima Green Technology, waar vooral innovatieve projecten worden uitgevoerd en drie scheepswerven te weten Bodewes Shipyards in Harlingen, Scheepswerf De Kaap in Meppel en Scheepswerven Gebr. G. en H. Bodewes te Hasselt. In Hasselt vindt vooral reparatie en onderhoud van binnenvaartschepen plaats terwijl in Meppel en Harlingen vooral nieuw gebouwd wordt, waaronder specialistische zeeschepen, duwboten en lichtgewicht binnenvaartschepen.