Van Oord bestelt kabellegger bij Damen

Van Oord laat door Damen Shipyards een breed inzetbaar kabellegschip bouwen. Het wordt gebouwd op de werf van Damen in Roemenië en eind 2014 opgeleverd.

Van Oord bestelt kabellegger bij Damen

Baggeronderneming Van Oord gaat de kabellegger gebruiken voor de installatie van stroomkabels voor windmolenparken op zee. Het bedrijf is gestart met voorbereidingen voor het Gemini windmolenproject, 60 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. De kabellegger zal daarvoor onder andere worden ingezet.

De kabellegger krijgt een deadweight van 8.500 ton, een lengte van 120 meter, een breedte van 28 meter en een DP-2 systeem (dynamic positioning). Het schip wordt uitgerust met een carrousel met een capaciteit van ruim 5.000 ton en een offshore kraan en is daarmee geschikt voor de installatie van zware en lange export kabels. Aan boord is accommodatie voor 90 personen. De kabellegger past in de Van Oord strategie om als EPC aannemer een volledig pakket aan te bieden voor de bouw van offshore windparken. (HH)
 

Van Oord bestelt kabellegger bij Damen | Schuttevaer.nl

Van Oord bestelt kabellegger bij Damen

Van Oord laat door Damen Shipyards een breed inzetbaar kabellegschip bouwen. Het wordt gebouwd op de werf van Damen in Roemenië en eind 2014 opgeleverd.

Van Oord bestelt kabellegger bij Damen

Baggeronderneming Van Oord gaat de kabellegger gebruiken voor de installatie van stroomkabels voor windmolenparken op zee. Het bedrijf is gestart met voorbereidingen voor het Gemini windmolenproject, 60 kilometer ten noorden van Schiermonnikoog. De kabellegger zal daarvoor onder andere worden ingezet.

De kabellegger krijgt een deadweight van 8.500 ton, een lengte van 120 meter, een breedte van 28 meter en een DP-2 systeem (dynamic positioning). Het schip wordt uitgerust met een carrousel met een capaciteit van ruim 5.000 ton en een offshore kraan en is daarmee geschikt voor de installatie van zware en lange export kabels. Aan boord is accommodatie voor 90 personen. De kabellegger past in de Van Oord strategie om als EPC aannemer een volledig pakket aan te bieden voor de bouw van offshore windparken. (HH)