Voorlopig geen strengere emissie-eisen binnenvaart

Er komen voorlopig geen strenge emissienormen voor de binnenvaart. Na het schrappen van de voor 2012 geplande CCR-3 emissienormen wordt nu de voor 2016 geplande invoering van de strenge EU IV normen op de lange baan geschoven. De invoering wordt zeker 3 jaar uitgesteld en waarschijnlijk zelfs 5 jaar. De sinds januari 2008 geldende CCR-2 emissienormen voor nieuwe binnenvaartmotoren blijven daarmee jaren langer gelden dan verwacht.

Voorlopig geen strengere emissie-eisen binnenvaart

Door Hans Heynen
‘Er is in Brussel nog geen overeenstemming over de nieuwe normen en volgend jaar zijn er Europese verkiezingen’, zegt Michel Voorwinde, de uit de luchtvaart afkomstige nieuwe directeur van de Vereniging voor Importeurs van Verbrandingsmotoren (VIV) . ‘Tot die tijd verwacht ik niet dat er veel gebeurt op dit gebied. Het wordt zeker 2019 en mogelijk 2021.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer