Rolldock Star te water in Flensburg

Op de werf Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) is 30 augustus het multifunctionele zwareladingschip Rolldock Star gedoopt en te water gelaten (151.5 x 25,4 meter). Het is het eerste schip uit een serie van twee ST klasse schepen voor het door Frans van Seumeren geleide RollDock uit Krimpen aan de IJssel.

Rolldock Star te water in Flensburg

De Rolldock Star wordt eind novemberdoor Flensburger Schiffbau-Gesellschaft opgeleverd. Het zusterschip Rolldock Storm volgt vier maanden later. De schepen hebben een laadvermogen van 8000 ton met luiken en van 9000 ton zonder luiken. Elk schip wordt uitgerust met twee 350 tons kranen van Liebherr waarmee ladingstukken tot 700 ton aan en van boord worden gezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rolldock Star te water in Flensburg | Schuttevaer.nl

Rolldock Star te water in Flensburg

Op de werf Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) is 30 augustus het multifunctionele zwareladingschip Rolldock Star gedoopt en te water gelaten (151.5 x 25,4 meter). Het is het eerste schip uit een serie van twee ST klasse schepen voor het door Frans van Seumeren geleide RollDock uit Krimpen aan de IJssel.

Rolldock Star te water in Flensburg

De Rolldock Star wordt eind novemberdoor Flensburger Schiffbau-Gesellschaft opgeleverd. Het zusterschip Rolldock Storm volgt vier maanden later. De schepen hebben een laadvermogen van 8000 ton met luiken en van 9000 ton zonder luiken. Elk schip wordt uitgerust met twee 350 tons kranen van Liebherr waarmee ladingstukken tot 700 ton aan en van boord worden gezet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer