Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Belg volgt Hamers op bij IHC Merwede

SLIEDRECHT

De Belg Dirk Philips volgt Goof Hamers per 1 september op als voorzitter (CEO) van de raad van bestuur bij scheepsbouwconcern IHC Merwede. De raad van bestuur wordt uitgebreid met een operationeel directeur (COO) in de persoon van de huidige divisiedirecteur Dredging, Bram Roelse.

Hamers kondigde onlangs zijn afscheid aan. Dirk Philips (48, Belgische nationaliteit) heeft ruime ervaring als CEO en board member van grote internationale, industriële bedrijven, waar hij significante trajecten op het gebied van strategie, groei, transformatie en organisatieontwikkeling heeft geleid. Dirk Philips is daarbij in de maritieme en offshore bedrijfstak werkzaam geweest en beschikt dientengevolge over uitgebreide kennis van de sector.

Goof Hamers zal per 1 oktober terugtreden als CEO, waarna hij zal toetreden tot de raad van commissarissen van IHC Merwede.

Bram Roelse zal naast Dirk Philips en Dave Vander Heyde (CFO) zitting nemen in de raad van bestuur van IHC Merwede. Bram Roelse (56) is reeds 12 jaar, met verantwoordelijkheid voor verschillende bedrijfsonderdelen, werkzaam bij IHC Merwede. Daarvoor heeft hij ervaring opgedaan in de militaire scheepsbouw en de olie- en gasindustrie. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook