Damen stopt met schepen bouwen in Bergum en Harlingen

De productieafdelingen van Damen Shipyards Bergum en Damen Shipyards Harlingen gaan dicht. Doordat er geen nieuwe schepen worden gebouwd, gaan er naar verwachting zo’n 33 arbeidsplaatsen verloren. Dat bevestigde directeur Richard Nugteren vrijdag tegenover de site Wâldnet.nl.

Voor Damen Shipyards Bergum zit de markt al geruime tijd tegen door de weggevallen vraag naar vrachtschepen. Ook de sterke concurrentie uit Azië (met lagere prijzen) en zeer schaarse financiering door banken speelt het bedrijf parten.

De directie heeft 31 mei een adviesaanvraag gedaan aan de OR om de productieafdelingen in Burgum en Harlingen te sluiten. Met de vakorganisaties FNV en CNV wordt een sociaal plan uitgewerkt. De productie van schepen zal in de toekomst gedaan worden in Azië. In Bergum blijft nog voor zo’n 47 mensen werk.