Van Oord showt zelfvarende cutterzuiger Artemis

Van Oord’s nieuwste aanwinst in de vloot – de zelfvarende cutterzuiger Artemis – ligt dit weekend afgemeerd in Rotterdam. Relaties en medewerkers krijgen de gelegenheid het schip te bezoeken, voordat de Artemis naar het westen van Frankrijk vertrekt voor haar eerste project.

Van Oord showt zelfvarende cutterzuiger Artemis

In opdracht van de Grand Port Maritime de la Rochelle verdiept de Artemis het havenbassin en baggert het schip een sleuf in de toegang naar de haven. Het te baggeren materiaal bestaat uit ongeveer 500.000 m3 zeer harde rots en klei. De Artemis is speciaal gebouwd voor het baggerwerk in harde grond.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer