Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Dorpswethouder kan gezonde scheepswerf kapot maken’

’S-HERTOGENBOSCH

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave mocht niet beslissen over de uitbreiding van Scheepswerf Grave. Dat blijkt uit het vonnis van de bestuursrechter van de rechtbank in ’s-Hertogenbosch.

College
B&W Grave mocht niet beslissen over uitbreiding

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (18)
 • Hendrik H

  De werf was al ziek dus het is goed dat die wethouder zijn poot heeft stijf gehouden, jullie moeten verder kijken dan je neus lang is, nog even door zeuren jullie en er had een paar miljoen belasting geld in gemoeten om die arme werf draaiend te houden en dan is het ook niet goed, het is niet anders de werf had niet genoeg geld dus einde oefening.

 • PieterW

  @peter. Als er dan geen vuiltje aan de lucht is in de markt voor cruiseschepen, dan heeft de werf wel erg snel de handdoek in de ring gegooid, terwijl de curator wel mogelijkheden zag voor een doorstart en alle rechtszaken in het voordeel van de werf uitpakten (hoezo: reputatieverlies?). Dus om te geloven wat nu de waarheid is, zou ik ook graag de boeken en de orderportefeuille van de werf eens willen inzien.

 • Toontje

  jahoor,
  over een paar maanden staan er een paar mooie appartementen aan de Eric Daandels-boulevard

 • joep

  Die wethouder verdient een schop onder zn zak dat ie 5 jaar niet meer kan pissen.
  Bah wat een gemeen mannetje!!

 • Karel

  Wethouder Eric Daandels is van het CDA.

 • wil

  Waarom lees ik nou nergens van welke partij dit wethoudertje is.

 • Martien

  Niet alleen de medewerkers zijn de dupe, maar ook heeft de wethouder van \”Grave\” de toeleverantsiers schade aan gedaan.
  De wethouder zou van mij het zelfe lot mogen krijgen als de ontslagen werknemers. Als dit alles echt zo is als het hier staat. Er zitten altijd 2 kanten aan een verhaal.

 • kraan 9

  Het bestuur van de souvereine volksrep[ubliek
  Noord Korea groet de Gravens Wethouder.

 • Tom Dorsman

  Beste Rob, ik denk dat als je een zaak aanspant tegen deze gemeente en dan specifiek deze wethouder dat je een sterke zaak hebt op grond van onbehoorlijk bestuur, tevens zou ik proberen hier een som geld uit te halen voor jezelf en je medewerkers. Maar lang verhaal kort het is en blijft zonde, en je bedrijf heb je er niet mee terug.

 • mvg

  Ja het is ongelooflijk maar waar zoiets gebeurt en het volgende waar zoiets weer staat te gebeuren is o.a. in Maasbracht met het nieuwe bestemmingsplan in en rond om de nieuwe haven straks, als het maar allure heeft is daar weer het motto!!!Mensen wij zijn nog niet van dit soort mensen af die alleen maar eigen belangen hebben of andere rare redenen maar dat het stinkt moge duidelijk zijn maar wie tikt ze eens flink op de vingers?In Grave is het leed al geschied zo’n uitspraak is mosterd na de maaltijd je zal daar al die jaren keihard gewerkt hebben en dit zo lezen!

 • Ja hoor!

  @Peter
  Dat was ooit ook in de andere sectors he?

 • peter

  @PieterW

  Inderdaad een vreemd verhaal… maar helaas wel de waarheid.

  Wat betreft de schepen, deze werf bouwde hoofdzakelijk river cruise schepen en dus geen vrachtschepen… dus uw opmerking raakt kant nog wal… de gemiste opdracht bestond dan ook uit 2 135 meter cruise schepen en had dan ook niks aan de overcapaciteit in de droge en natte laden toegevoegd.

 • PieterW

  Ik meen uit diverse reakties elders op te kunnen maken, dat men vindt dat er te veel schepen gebouwd worden.
  Daarbij vind ik deze hele kwestie nogal vreemde kanten hebben.

 • Chris

  Dit is Nederland op z`n best er is al bijna geen werk de ondernemers hebben geen vet meer op de botten waarom zullen we ze het niet zo moeilijk mogelijk maken verzin maar wat CCr2 milieu lekker hoor in ons mooi Nederland.
  Dit soort (mensen) horen aan de dorps schampaal en uit de regio weg gestuurd te worden en nooit meer een bestuurslijkenbaan te krijgen.
  Veel sterkte aan de directeur en de medewerkers van de werf.

 • Hagens

  De gemeente koopt de grond voor een industrieele prijs, veranderd het bestemmingsplan en bouwt er nieuwbouw, desnoods voor de schijn met tussenkomst van een makelaar zodat de schijn van speculatie ver van hun bed staat.
  Denk dat de wethouder een bungalow met uitzicht op de Maas te wachten staat.

 • WIL

  vroeger had je dorpsgekken Tegenwoordig dorpswethouders en gemeente leipies die zakken vullen en zichzelf vet mesten met declaratie*s over een paar jaar kun je pas de de reden zien .waarvoor dit gebeurd is

 • ikke

  ik hoop dat die wethouder moet opdraaien voor alle financiele leed van die werknemers.

 • Eric

  Welkom in Nederland!!!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook