Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tweede Kamerleden willen maritieme export bevorderen

DEN HAAG

Een brede afvaardiging van Tweede Kamerleden heeft zich uitgesproken voor een krachtig exportbevorderingsbeleid van de overheid voor de maritime sector. De Kamerleden deden dat op de 1 december gehouden algemene ledenvergadering van Scheepsbouw Nederland.

Zij reageerden op speeches van voorzitter Sjef van Dooremalen en Arie Kraaijeveld, van het Innovatieplatform Twente. Van Dooremalen stelde dat de maritieme sector met een exportquote van 60% van groot belang is voor het verdienvermogen van Nederland. ‘In de huidige crisis moet de overheid haar uiterste best doen een gelijk speelveld in het buitenland te waarborgen. Dat betekent dat Nederlandse bedrijven toegang moeten hebben tot dezelfde financieringsmogelijkheden als buitenlandse bedrijven.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook