Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Loodswezen bestelt bij Barkmeijer

STROOBOS

Het Nederlandse Loodswezen en scheepswerf Barkmeijer in Stroobos hebben onlangs de contracten getekend voor de bouw van drie zogenoemde Pilot Station Vessels (PSV’s). Deze grote loodsvaartuigen gaan dienen als uitvalsbasis op zee voor het beloodsen van zeeschepen die naar en van een bestemming varen in een Nederlandse of Belgische haven.

1 / 1
stationsschip

stationsschip

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (5)
 • matroos

  Ook het casco wordt door Barkmeijer in Stroobos gebouwd. Kiellegging dd 15-02-2011

 • Harry

  Casco’s worden in Roemenie gebouwd, de afbouw vindt plaats in Vlissingen.

  En er is niet smis met het bouwen van casco’s in het buitenland. Gezien het aantal uren wat erinzit afgezet tegen de uurlonen loont het gewoon de moeite om dat daar te doen. Gaat tenslotte om belastingcenten.

 • Hagens

  Peer, de Karel Doorman een nieuw besteld schip voor de Marine, wordt gebouwd op een Damen werf! in Roemenie nl. in Galatz alsof de scheepsbouwers dat hier niet konden, daar is het goedkoper.
  Snap je npog dat de jeugd niet voor werk kiest waar je je handen bij moet gebruiken en vies van wordt.
  Je kan even op google kijken dan kan je het zelf zien of op vaart.net bij zoeken naar Karel Doorman, sterkte .

 • Peer

  @ Hagens,

  Naar mijn weten worden marine-vaartuigen in Vlissingen gebouwd.
  Nu weet ik dat voor veel mensen alles buiten de randstad buitenland is, maar Vlissingen ligt volgens mijn topografische kennis nog steeds in Nederland.

 • Hagens

  Geweldig, tenminste iemand die kwaliteit belanfrijker vindt dan geld, en bij een N.L. werf en niet zomaar een werf, pak altijd de verrekijker als ik daar langs vaar.
  Weet u nog dat er een nieuw marine vaartuig gebouwd moest worden, dit gebeurd in het buitenland, ben je lekker mee. Barkmeijer ik wens u veel succes.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook