Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Luxe jacht mikt ook op professionele markt

BALK

De NYX 56′ is een bijzonder motorjacht waarmee de in Friesland wonende Engelse scheepsontwerper Nick Brown ook wil doorbreken op de professionele markt. De aluminium monohull die uitloopt in een trimaran is uniek. Leidraad die Brown hanteerde was: geen enkele concessie. De NYX is exact geworden zoals hij haar wilde hebben.

1 / 1
De NYX 56'

De NYX 56'

Door Heere Heeresma jr.
Met een topsnelheid van zeventig kilometer per uur zou de NYX niet misstaan in een James Bond-film. Nick Brown (1949) vergelijkt de NYX – de naam verwijst zowel naar zijn voornaam als naar de Griekse godin van de nacht – graag met een ruimteschip.

Combinatie monohull en trimaran supersnel en stabiel

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook