Servische werf bouwt binnenvaartkraanschip Transferium volledig af

Staatssecretaris Jelena Marjanovic van het Servische Ministerie van Economische Zaken heeft vrijdag 28 augustus in het Servische Sremski Karlovci het nieuwe binnenvaartkraanschip Transferium gedoopt. Een dag eerder maakte het schip onder toeziend oog van diverse Nederlandse toeleveranciers en Lloyd’s Register een succesvolle proefvaart op de Donau.

Servische werf bouwt binnenvaartkraanschip Transferium volledig af

De Transferium is ontworpen, gebouwd en volledig afgebouwd door Scheepswerf Begej, onderdeel van de Mercurius Shipping Group. Het is een van de eerste schepen welke compleet in Servië is afgebouwd. Het schip wordt ingezet in de Nederlandse zeehavens van Rotterdam en Amsterdam voor directe containeroverslag. Na de doopplechtigheid is het eigendom van het schip overgedragen van Scheepswerf Begej aan de nieuwe eigenaren Rolf en Henk Teekman in samenwerking met de Mercurius Shipping Group. De Haven Amsterdam is ook een investeerder in dit project.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer