Werkendammers nemen Jongert over

Scheepsbouwbedrijven VeKa en Werkina in Werkendam en David Hart Vastgoed (DHVG) uit Schiedam, nemen, met steun van de Rabobank, de internationaal bekende jachtwerf Jongert over. De in Wieringerwerf gevestigde werf bezweek eind mei onder een door verliesgevende projecten veroorzaakte schuldenlast.

Werkendammers nemen Jongert over

Bedoeling is dat de werf onder leiding van de VeKa Group een doorstart maakt. ‘We hebben niet de pretentie zelf jachten te gaan bouwen, dat laten we aan de vakmensen over. We weten echter wel hoe je een bedrijf moet runnen’, zegt Arnold ten Boom van VeKa in een eerste reactie.
‘De VeKa Group heeft een weloverwogen keuze gemaakt om Jongert in Wieringerwerf over te nemen met een aantal geweldige partners’, stelt directeur Peter Versluis. ‘Dit mooie bedrijf staat goed bekend vanwege de bouw van luxe zeiljachten. We willen er met het oude team een succes van maken.’ Jongert bouwde de afgelopen vooral jaren luxe zeiljachten van 16 tot 45 meter lengte. ‘Dat blijven we doen, we houden de ambachtelijke werkwijze in takt.’
Naast het consortium rond VeKa waren nog een aantal partijen geïnteresseerd in overname van de gerenommeerde werf. De Werkendammers trokken echter aan het langste eind. ‘Wij hebben met een dynamische ploeg mensen in drie weken tijd doorgepakt en konden het ook eens worden met de bank over deze overname’, zegt Ten Boom, die nog niet kan zeggen wanneer de werkzaamheden bij Jongert precies worden opgestart. ‘We hebben nog geen vaste orders in portefeuille. We gaan eerst werk binnenhalen, daarna nemen we weer mensen aan.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Werkendammers nemen Jongert over | Schuttevaer.nl

Werkendammers nemen Jongert over

Scheepsbouwbedrijven VeKa en Werkina in Werkendam en David Hart Vastgoed (DHVG) uit Schiedam, nemen, met steun van de Rabobank, de internationaal bekende jachtwerf Jongert over. De in Wieringerwerf gevestigde werf bezweek eind mei onder een door verliesgevende projecten veroorzaakte schuldenlast.

Werkendammers nemen Jongert over

Bedoeling is dat de werf onder leiding van de VeKa Group een doorstart maakt. ‘We hebben niet de pretentie zelf jachten te gaan bouwen, dat laten we aan de vakmensen over. We weten echter wel hoe je een bedrijf moet runnen’, zegt Arnold ten Boom van VeKa in een eerste reactie.
‘De VeKa Group heeft een weloverwogen keuze gemaakt om Jongert in Wieringerwerf over te nemen met een aantal geweldige partners’, stelt directeur Peter Versluis. ‘Dit mooie bedrijf staat goed bekend vanwege de bouw van luxe zeiljachten. We willen er met het oude team een succes van maken.’ Jongert bouwde de afgelopen vooral jaren luxe zeiljachten van 16 tot 45 meter lengte. ‘Dat blijven we doen, we houden de ambachtelijke werkwijze in takt.’
Naast het consortium rond VeKa waren nog een aantal partijen geïnteresseerd in overname van de gerenommeerde werf. De Werkendammers trokken echter aan het langste eind. ‘Wij hebben met een dynamische ploeg mensen in drie weken tijd doorgepakt en konden het ook eens worden met de bank over deze overname’, zegt Ten Boom, die nog niet kan zeggen wanneer de werkzaamheden bij Jongert precies worden opgestart. ‘We hebben nog geen vaste orders in portefeuille. We gaan eerst werk binnenhalen, daarna nemen we weer mensen aan.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer