Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Duijvendijk en Marin optimaliseren Splendid

DEVENTER

Scheepswerf Hoebée in Dordrecht heeft het ms Splendid (135 x 11,45 meter) afgebouwd voor de familie Van Dijke. Ontwerp en bouwbegeleiding zijn verzorgd door Arie en Hans van Duijvendijk. Zij lieten het casco in Polen bouwen en verzorgden de afbouw bij Scheepswerf Hoebée, onderdeel van de Kooiman Groep, waarvoor ze al bijna vijf jaar werken.

1 / 1
Duijvendijk en Marin optimaliseren Splendid

Duijvendijk en Marin optimaliseren Splendid

‘Het voorschip is ontwikkeld samen met Marin in Wageningen’, zegt Arie van Duijvendijk. ‘De weerstand is met een CFD-programma getest. De vorm van het achterschip is overgenomen van eerder door ons gebouwde schepen en is met andere weerstandspredicties geoptimaliseerd.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook