Royal IHC levert 2000ste baggerpomp

KINDERDIJK | Royal IHC heeft de 2000ste baggerpomp, gebouwd door het bedrijf, maandag 8 april afgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren, werd een selecte groep klanten en partners uitgenodigd voor de ‘Royal IHC Pump Experience’. Na deze rondleiding werd de 2000ste pomp symbolisch overhandigd aan de nieuwe eigenaar, Jan De Nul Group.

Royal IHC levert 2000ste baggerpomp

Door interactieve workshops en inspirerende demonstraties konden de gasten het ontwikkelings- en productieproces van de ultramoderne pompen zelf ervaren. ‘We zijn er trots op onze 2000ste pomp te hebben afgeleverd’, zegt Royal IHC’s CEO Dave Vander Heyde. ‘Het bereiken van dit indrukwekkende aantal is het resultaat van voortdurende ontwikkeling, onderzoek, leren, feedback krijgen en deze kennis toepassen op nieuwe pompontwerpen. IHC handhaaft deze aanpak al meerdere decennia. Jan De Nul Group is al jaren een sterke partner en daagt ons voortdurend uit om ons equipment verder te verbeteren. Het is een genoegen om deze pomp vandaag aan hen te leveren.’

Pomp van 7000 kW

De 2000ste pomp is één van de twee onboard dubbelwandige baggerpompen voor de nieuwe, door Jan De Nul Group ontworpen, 18.000 m3 sleephopperzuiger die momenteel wordt gebouwd. Deze pompen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van elk 7000 kW, waardoor ze met 33 bar druk kunnen ontladen wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt.

De pompen zijn uitgerust met de nieuwste Curve-technologie van IHC. De Curve-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de verlengde levensduur van het product.

‘We zijn blij dat deze pomp in een van onze schepen wordt geïnstalleerd’, zegt Robby

De Backer, directeur Newbuilding Department bij Jan De Nul Group. ‘Dit indrukwekkende aantal is een bewijs van de uitstekende kwaliteit van deze baggerpompen. Het is ook een getuigenis van de langdurige samenwerking tussen Royal IHC en Jan De Nul Group. Deze pomp zal het hart zijn van onze nieuwe 18.000 m3 TSHD, evenals van vele baggerschepen over de hele wereld.’

Royal IHC levert 2000ste baggerpomp | Schuttevaer.nl

Royal IHC levert 2000ste baggerpomp

KINDERDIJK | Royal IHC heeft de 2000ste baggerpomp, gebouwd door het bedrijf, maandag 8 april afgeleverd. Om deze mijlpaal te vieren, werd een selecte groep klanten en partners uitgenodigd voor de ‘Royal IHC Pump Experience’. Na deze rondleiding werd de 2000ste pomp symbolisch overhandigd aan de nieuwe eigenaar, Jan De Nul Group.

Royal IHC levert 2000ste baggerpomp

Door interactieve workshops en inspirerende demonstraties konden de gasten het ontwikkelings- en productieproces van de ultramoderne pompen zelf ervaren. ‘We zijn er trots op onze 2000ste pomp te hebben afgeleverd’, zegt Royal IHC’s CEO Dave Vander Heyde. ‘Het bereiken van dit indrukwekkende aantal is het resultaat van voortdurende ontwikkeling, onderzoek, leren, feedback krijgen en deze kennis toepassen op nieuwe pompontwerpen. IHC handhaaft deze aanpak al meerdere decennia. Jan De Nul Group is al jaren een sterke partner en daagt ons voortdurend uit om ons equipment verder te verbeteren. Het is een genoegen om deze pomp vandaag aan hen te leveren.’

Pomp van 7000 kW

De 2000ste pomp is één van de twee onboard dubbelwandige baggerpompen voor de nieuwe, door Jan De Nul Group ontworpen, 18.000 m3 sleephopperzuiger die momenteel wordt gebouwd. Deze pompen hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van elk 7000 kW, waardoor ze met 33 bar druk kunnen ontladen wanneer ze gelijktijdig worden gebruikt.

De pompen zijn uitgerust met de nieuwste Curve-technologie van IHC. De Curve-waaier, met zijn innovatieve vorm en bladkromming, zorgt ervoor dat de pompen uitstekende zuigeigenschappen hebben tijdens de verlengde levensduur van het product.

‘We zijn blij dat deze pomp in een van onze schepen wordt geïnstalleerd’, zegt Robby

De Backer, directeur Newbuilding Department bij Jan De Nul Group. ‘Dit indrukwekkende aantal is een bewijs van de uitstekende kwaliteit van deze baggerpompen. Het is ook een getuigenis van de langdurige samenwerking tussen Royal IHC en Jan De Nul Group. Deze pomp zal het hart zijn van onze nieuwe 18.000 m3 TSHD, evenals van vele baggerschepen over de hele wereld.’