Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Kiellegging Futuro MK1 voor duurzame watertaxi

DORDRECHT | De kiel van de Futuro MK1, een innovatieve watertaxi, werd vrijdag 8 maart gelegd in de Maakhal van de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Wethouder Jacqueline van Dongen, in de gemeente Zwijndrecht portefeuillehouder Duurzaamheid en Energietransitie, verrichte de symbolische handeling namens het Drechtstedenbestuur.

1 / 1
Kiellegging Futuro MK1 voor duurzame watertaxi

Kiellegging Futuro MK1 voor duurzame watertaxi

De kiellegging van de Futuro MK1 stond in het teken van duurzaam. ‘Want duurzaam staat voor ons niet alleen voor het ondernemen in een circulaire economie, maar ook voor langdurige relaties met partners’, aldus Serio en Elio Barone van Imbercazione Barone, de onderneming die het personenvervoer over water blijvend wil verbeteren.

Regionale partners

Ook werd het team van partners rondom Futuro gepresenteerd. Het ontwikkelen van een innovatieve watertaxi is voor Barone alleen mogelijk in samenwerking met regionale partners. De bouw van Futuro wordt begeleid door Cees-Willem Koorneef, manager van het Binnenvaart Centre of Excellence: ‘Ondernemers als Barone kunnen ideeën omzetten in echte innovaties door kennisdelen en samenwerken met andere ondernemers. Dit stimuleren we voor ondernemers op het water en in de binnenvaart.’

Futuro biedt Imbarcazione Barone de kans verder te professionaliseren. Als rondvaartboot vaart zij volledig elektrisch. Voor het fijnmazig vervoer over water is zij inzetbaar als watertaxi met gebruik van fossielvrije, circulaire en synthetische brandstof. Hiermee reduceert Imbarcazione Barone haar CO2-uitstoot met gegarandeerd 89% ten opzichte van fossiele brandstof.

Komend jaar wordt Futuro gebouwd in de Maakhal van de Duurzaamheidsfabriek, samen met studenten. Tot de Futuro af is zal Imbarcazione Barone komend seizoen al meer rondvaarten kunnen aanbieden door de inzet van een derde boot: de Talamod.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook