Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Rotterdamse Scheepvaartboekhandel en Observator voortaan onder één dak

ROTTERDAM | Twee maritieme smaakmakers bundelen hun krachten. Wie in Rotterdam op jacht is naar boeken op het gebied van scheepvaart komt steevast de namen Bas van der Zwan en Observator tegen.

1 / 3
Rotterdamse Scheepvaartboekhandel en Observator voortaan onder één dak

Rotterdamse Scheepvaartboekhandel en Observator voortaan onder één dak

Van der Zwan was jarenlang met zijn Rotterdamse Scheepvaartboekhandel te vinden in de entreehal van Scheepvaartmuseum Prins Hendrik. De laatste zes jaar was de winkel gevestigd in de entreehal van museumproject de Delft. Observator is een typische scheepswinkel die te vinden is op het Noordereiland aan de voet van ’de Hef’.

Vanaf 8 januari vormt het Noordereiland de thuishaven voor beide boekwinkels. Daarmee is meteen de meest uitgebreide maritieme antiquarische boekencollectie in Rotterdam ontstaan, waar de liefhebber alles vindt wat nog aan zijn verzameling ontbreekt. Met de expertise van de beide boekverkopers kan de zeeman, de watersporter, de binnenschipper en de maritieme boekenliefhebber volop zijn hart ophalen.

Het actuele assortiment van Observator bestaande uit (lees)boeken, pilots, de waterkaarten van Europa en de zeekaarten van de wereld. Ook de modellen, de nautische cadeaus en het scheepsantiek blijven in de winkelformule gehandhaafd. In alle opzichten vinden de liefhebbers dus nu een one-stop-shopping adres op het Rotterdamse Noordereiland.

Met deze samenvoeging, de komst van het internet als fenomeen en het vertrek van vergelijkbare winkels in den lande, concentreert zich het aanbod van nautische boeken, kaarten en instrumenten in fysieke zin nu op de twee belangrijkste aanbieders, te weten Observator in Rotterdam en L.J. Harri in de Schreierstoren in Amsterdam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook