Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

40 jaar Bibo Regio in Schweizerischen Rheinhäfen (video)

BAZEL | De Zwitserse bilgeboot Bibo Regio is dit jaar 40 jaar in de vaart op de Boven-Rijn tussen Bazel, Hüningen en Weil. Ter gelegenheid daarvan heeft Schweizerischen Rheinhäfen, de havenbeheerder van Bazel, een korte film laten maken over dit schip.

1 / 1
40 jaar Bibo Regio in Schweizerischen Rheinhäfen (video)

40 jaar Bibo Regio in Schweizerischen Rheinhäfen (video)

Hoofdtaken van de Bibo Regio  zijn het afpompen van afvalwater met olieresten en het innemen van allerlei scheepsafval. De hoge waterkwaliteit van de Rijn is nu vanzelfsprekend, maar dat was vroeger niet zo. Tot begin jaren ’60 pompten binnenvaartschippers hun oliehoudend afvalwater gewoon overboord. Nu wordt aan boord van de Bibo Regio de olie uit het afvalwater gehaald en daarna wordt het resterende water overboord gepompt.

Omdat ook Zwitserland lid van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) is, is ook hier het CDNI-verdrag van kracht en wordt de boot uit de verplichte verwijderingsbijdrage van 7,50 euro per kuub gasolie bekostigd. (MdV)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Tvh1Acyue8k" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook