Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Tweede maritieme reeks heet ‘Varen is mijn vrijheid’

DEN HELDER | In navolging van de eerste maritieme verhalenreeks ‘Varen is mijn wereld’ is zaterdag 10 november de tweede maritieme verhalenbundel ‘Varen is mijn vrijheid’ ten doop gehouden. Dit gebeurde tijdens de Traditionele Schepenbeurs in Den Helder.

1 / 1
Tweede maritieme reeks heet ‘Varen is mijn vrijheid'

Tweede maritieme reeks heet ‘Varen is mijn vrijheid'

Maritieme verhalenreeks IIVerschillende meeschrijvende maritieme schrijvers waren aanwezig op de beurs. De eerste bundel werd geschreven door 14 maritieme schrijvers. De korte en langere verhalen over verschillende maritieme onderwerpen zijn in de tweede versie wederom door 14 maritieme schrijvers uit België en Nederland geschreven.

Vrijheid

De zee is vrijheid. Zoveel is zeker. Als je met een schip naar zee vertrekt geeft het een gevoel van loslaten en rust. Je laat alles achter, wind in je haren waarbij je toegeeft dat een gevoel van onbevangenheid en gelukzaligheid zich meester van je maakt. Waarbij je begint aan een maritiem avontuur, soms maar voor een, een week of zelfs weken of jaren. Aan boord van een vrachtschip, passagierschip of een klipper kof tjalk of andere platbodem heerst een sfeer van vrijheid in combinatie met verbondenheid, geborgenheid en onzekerheid.

De vermaarde maritieme schrijver Joseph Conrad schreef ooit: ‘Geen kwaad woord over schepen.’ Een onomstotelijke waarheid, die ‘Varen is mijn vrijheid’ van harte navolgt. Deze tweede bundel van de tegenwoordige generatie maritieme schrijvers bevat een bonte verzameling verschillende verhalen over eenvoudige zeelieden en grote zeevaarders met de twee kenmerken ‘onderhoudend en authentiek’.
Varen is mijn vrijheid‘ bevat de mooiste verhalen van Cees de Baare, Peter Bouchier, Graddy Boven, Piet Helmus, Dick Huges, Aafke Steenhuis, Michiel van Straten, Peter van Roden, Ton Roskamp, Antoon Vandamme, Cor Vonk, Ron de Vos, Jan Willemsen en Arne Zuidhoek. De groep deskundige maritieme schrijvers heeft tot doel het maritieme verhaal in leven te houden, te eren en te verspreiden.

De bundel ‘Varen is mijn vrijheid’ is uitgegeven in samenwerking met Uitgeverij De Alk, telt 168 pagina’s en de verkoopprijs is 17,90 euro.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook