Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

FME: ‘Drechtsteden best bewaarde geheim’

DORDRECHT | ‘Het best bewaarde geheim van Nederland’, noemde Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter van de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie FME, donderdag 1 november de Drechtsteden. Zij bracht een werkbezoek aan Young Professionals Drechtsteden en Fokker Industries.

1 / 1
FME: ‘Drechtsteden best bewaarde geheim'

FME: ‘Drechtsteden best bewaarde geheim'

Dezentjé zei het inspirerende voorbeeld van de maakindustrie in de regio Drechtsteden mee te nemen als voorbeeld voor de Europese adviesgroep over Industry 2030. Het doel van het werkbezoek was haar te informeren over de Groeiagenda van de Drechtsteden en te laten zien hoe Smart Industry in de Drechtsteden cross sectoraal samenwerkt.

Met bedrijven als Fokker, Damen, Heerema en Royal IHC heeft de regio een sterke luchtvaart en maritieme sector. Een van de grote uitdagingen waar zij voor staan, is de vraag hoe zij jong talent kunnen aantrekken en binden. Het werkbezoek werd begeleid door Drechtstedenbestuurders Wouter Kolff en André Flach.

Young Professionals

Om talent te binden is een aantrekkelijk woon- en werkgebied nodig. Daarvoor willen de Drechtsteden graag een regiodeal met het rijk sluiten. De Young Professionals deden zelfs een oproep: ‘Beste ministers van BV Nederland, wij zijn de generatie van de toekomst en wij zijn klaar om de industrie te veranderen. Wij willen bouwen. Maak dit mogelijk. Geef ons onze Regio Deal.’

Jonge medewerkers uit verschillende bedrijven gaan bij de Young Professionals in teams van acht een uitdaging van een bedrijf aan, over bijvoorbeeld duurzaamheid, blockchain of aquaculturen. Door hun verschillende achtergronden komen ze met verrassende innovatieve Smart Industry oplossingen. Op deze manier bieden ze jong talent een uniek programma, waarmee ze een kijkje in de Smart Industry keuken krijgen van andere bedrijven.

Drechtsteden

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten op een vernieuwende manier samen, onder het motto ‘Samen stad aan het water’. Er wordt regionaal beleid gemaakt en uitgevoerd, daar waar dat handig is. Water is de verbindende factor. De rivieren Beneden-Merwede, De Noord en De Oude Maas komen in het hart van de regio samen. De Drechtsteden vormen, na Rotterdam en Amsterdam, het derde maritieme knooppunt van Nederland. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook