Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Nieuwe Cummins X15 voor zee- en binnenvaart

SOUTHAMPTON | Het Amerikaanse motormerk Cummins heeft een nieuwe dieselmotor voor de maritieme markt ontwikkeld, de X15. De motor is volgens de fabrikant geschikt voor zowel zee- als binnenvaarttoepassingen en wordt 3 juli gepresenteerd op de beurs Seawork in Southampton.

1 / 1
Cummins X15

Cummins X15

De Cummins X15 is ontworpen voor continubedrijf en kan dienst doen in stationaire configuratie en als voortstuwingsmotor. Hij levert 450 pk (336 kW) tot maximaal 600 pk (447 kW) en voldoen aan de EPA Tier 3 en IMO Tier II emissienormen.
‘In navolging van onze QSK95 motoren, die meer kracht en uithoudingsvermogen hebben dan vergelijkbare highspeed-motoren in hun klasse, is de X15 opnieuw een voorbeeld van ons doel uiterst betrouwbare motoren te leveren’, zegt Jim Schacht van Cummins Global Marine Business.
The X15 is voorzien van XPI, het recent ontwikkelde brandstofinspuitsysteem van Cummins. Het gaat om een common rail-systeem met extreem hoge injectiedrukken, waardoor een optimale verbranding wordt gerealiseerd. Ook is de motor voorzien van het intelligente elektronische motormanagementsysteem CM2350, dat in staat is uitgebreide diagnoses te leveren en eventuele problemen snel signaleert, waardoor motoruitval kan worden voorkomen. Het systeem maakt het ook mogelijk de motor op afstand te monitoren. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook