EPS: nu ook pomptestinstallatie

De behoefte om pompsystemen te testen neemt toe. European Pump Services (EPS) voorziet hierin met een nieuwe testinstallatie.

EPS

Pompsystemen worden steeds complexer. Klanten vragen om innovatieve oplossingen, afgestemd op hun praktijksituatie. Aangezien de door EPS geleverde systemen op klantwens zijn gemaakt, is ieder systeem uniek. Om te kunnen garanderen dat klanten een goedwerkend pompsysteem krijgen, heeft EPS in de eigen werkplaats in Ridderkerk een testinstallatie gebouwd. Daarmee kunnen pompen in combinatie met de aandrijving en besturing, zoals frequentieregelaars of dieselaandrijving, onder reële omstandigheden worden beproefd.

‘We willen vermijden tegen onvoorziene omstandigheden bij de klant aan te lopen’, zegt Coen van Linden van EPS. ‘Bij deze FAT-testen kan EPS de werkelijke situatie nabootsen, zodat de installaties geen ingewikkelde procedures hoeven te doorlopen bij in bedrijf name als ze eenmaal on site zijn.’

De installatie kan de pompen met water voeden door een 16" circulatieloop vanuit een buiten opgestelde tank. Er zijn in principe geen vermogensbeperkingen, de testmotoren zijn 45 KW, 200 KW en 515 KW. Door monitoring van alle proeven zijn de tests volledig inzichtelijk voor klanten en classificatiebureaus.

Drukke agenda

Recent werd een set van vier Bornemann 2 schroefspindelpompen beproefd met watergekoelde low-harmonics frequentieregelaars, besturingseenheid, verwarmingsunits voor de pompen en spoelunits voor de mecanical seals. Twee van deze sets worden geleverd voor bitumentankers met een laadvermogen van 30.000 ton. ‘De grootste van dit soort tankers ter wereld’, zegt Van Linden niet zonder trots. Gezien de brede toepassingsmogelijkheden en de bekendheid in de markt heeft de EPS testinstallatie al een drukke agenda.

 

EPS: nu ook pomptestinstallatie | Schuttevaer.nl

EPS: nu ook pomptestinstallatie

De behoefte om pompsystemen te testen neemt toe. European Pump Services (EPS) voorziet hierin met een nieuwe testinstallatie.

EPS

Pompsystemen worden steeds complexer. Klanten vragen om innovatieve oplossingen, afgestemd op hun praktijksituatie. Aangezien de door EPS geleverde systemen op klantwens zijn gemaakt, is ieder systeem uniek. Om te kunnen garanderen dat klanten een goedwerkend pompsysteem krijgen, heeft EPS in de eigen werkplaats in Ridderkerk een testinstallatie gebouwd. Daarmee kunnen pompen in combinatie met de aandrijving en besturing, zoals frequentieregelaars of dieselaandrijving, onder reële omstandigheden worden beproefd.

‘We willen vermijden tegen onvoorziene omstandigheden bij de klant aan te lopen’, zegt Coen van Linden van EPS. ‘Bij deze FAT-testen kan EPS de werkelijke situatie nabootsen, zodat de installaties geen ingewikkelde procedures hoeven te doorlopen bij in bedrijf name als ze eenmaal on site zijn.’

De installatie kan de pompen met water voeden door een 16" circulatieloop vanuit een buiten opgestelde tank. Er zijn in principe geen vermogensbeperkingen, de testmotoren zijn 45 KW, 200 KW en 515 KW. Door monitoring van alle proeven zijn de tests volledig inzichtelijk voor klanten en classificatiebureaus.

Drukke agenda

Recent werd een set van vier Bornemann 2 schroefspindelpompen beproefd met watergekoelde low-harmonics frequentieregelaars, besturingseenheid, verwarmingsunits voor de pompen en spoelunits voor de mecanical seals. Twee van deze sets worden geleverd voor bitumentankers met een laadvermogen van 30.000 ton. ‘De grootste van dit soort tankers ter wereld’, zegt Van Linden niet zonder trots. Gezien de brede toepassingsmogelijkheden en de bekendheid in de markt heeft de EPS testinstallatie al een drukke agenda.