Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Nationaal Zakenauto Onderzoek zoekt berijders en bedrijven

De 2013-versie van het Nationaal Zakenauto Onderzoek is gestart. De initiatiefnemers Automobiel Management (AM), RDC Centraal Bureau Mobiliteit Informatie en de VNA Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen vragen berijders van zakenauto’s en bedrijven die zakenauto’s inzetten aan het onderzoek mee te doen. Welke factoren zijn van invloed op de keuze voor een zakenauto? Welke afwegingen maken werknemer, werkgever en zelfstandige op het gebied van (auto)mobiliteit? En wat zijn daarvan dan de gevolgen?

Onderzoek naar trends, ontwikkelingen en gedrag

Het Nationaal Zakenauto Onderzoek doet onderzoek naar die gevolgen en levert de trends en ontwikkelingen die het gevolg zijn van het gedrag van berijders en bedrijven. Het gedrag kan uit henzelf komen maar het kan ook het gevolg zijn van veranderende wet- en regelgeving (denk aan de bijtelling) en van ontwikkelingen op technisch gebied in de autoindustrie (verduurzaming, elektrificatie). Al deze zaken beïnvloeden het keuze- en rijgedrag van berijders van zakenauto’s enerzijds en het beleid van bedrijven en fleetowners anderzijds.

De autobranche, de wereld van fleet en lease en de politiek kunnen hun beleid en verwachtingen toetsen aan de harde werkelijkheid die uit het NZO 2013 zal voortkomen. Doordat aan de deelnemers in sommige delen van het onderzoek ook naar toekomstig gedrag wordt gevraagd, gaat van het onderzoek ook een voorspellende waarde uit.

AM, RDC en VNA vragen berijders van zakenauto’s en bedrijven die zakenauto’s inzetten mee te doen aan het onderzoek. Het NZO wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar gehouden. Meedoen betekend tevens kans op de nieuwe iPad 4 of de Electric Driving Experience: een uitgebreide kennismaking van een week met de nieuwste generatie elektrische auto’s.

AM, RDC en VNA bedanken u alvast voor uw deelname!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook