Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

[OPINIE] ‘Vooruit, vooruit, maar kijk altijd goed uit’

ROTTERDAM

Het houden van een goede uitkijk, in de meest ruime zin bedoeld, vind ik de belangrijkste regel om veilig op zee te kunnen varen. Ook in huidige ‘modern times’. Het kan daarom niet vaak genoeg worden herhaald met de slogan ‘vooruit, vooruit, maar kijk altijd goed uit!’. Toch lukt het soms niet om aan deze regel te voldoen. Dit leren dit volgende enigszins bizarre ongevallen waarin het niet goed uitkijken (mede) debet was aan een maritiem incident.

1 / 1
Een eiland? Welk eiland dan wel? (Foto Wikimedia)

Een eiland? Welk eiland dan wel? (Foto Wikimedia)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Ed Landsmeer

    Hear hear 🙂

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook