Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Fusie seismics rond

BERGEN

Het Noorse Shearwater GeoServices heeft de overname afgerond van de offshore seismische activiteiten van het Amerikaanse Schlumberger-concern.

1 / 1
De WG Amundsen maakt voortaan deel uit van de Shearwater-vloot. (Foto PAS Publicaties)

De WG Amundsen maakt voortaan deel uit van de Shearwater-vloot. (Foto PAS Publicaties)

Hierdoor is de Noorse onderneming met een vloot van 16 moderne seismische zeebodemonderzoeksvaartuigen wereldmarktleider geworden.

Shearwater GeoServices, opgericht door de Noorse ondernemingen Rasmussengruppen en GC Rieber Shipping, kondigde in augustus aan de seismische activiteiten van Schlumberger te gaan overnemen, waardoor de vlootomvang zou groeien van vier naar 16 schepen.
Behalve vestigingen in het Noorse Bergen en Asker zijn er ook kantoren in Houston, Londen, Penang (Maleisië), Singapore en Perth. In totaal wordt werk geboden aan 600 mensen. Bestuursvoorzitter is Irene Waage Basili. Aandeelhouders van Shearwater GeoServices zijn Rasmussengruppen met een belang van 65%, GC Rieber Shipping met een belang van 20% en Schlumberger met een belang van 15%. (PAS)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook