Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Shell stoot offshorebelangen af

DEN HAAG

In zowel Noorwegen als Ierland heeft Shell aanzienlijke belangen in diverse offshorevelden afgestoten. In Noorwegen gaat het om de belangen in de velden Draugen en Gjøa en in Ierland om het belang in het Corrib-veld.

Shell had een belang van 44,56% in het Draugen-veld en van 12% in het Gjøa-veld. Deze zijn nu voor een bedrag van 526 miljoen dollar verkocht aan OKEA. Deze in 2015 opgerichte Noorse oliemaatschappij, met het hoofdkantoor in Trondheim, heeft ook de 153 Noorse Shell-medewerkers overgenomen. 

Ondanks deze verkopen blijft Shell wel actief in de Noorse offshoresector met belangen in de velden Ormen Lange, Knarr, Troll, Valemon en Kvitebjørn. 
In Ierland heeft Shell haar 45% belang in het Corrib-veld overgedaan aan Nephin Energy Holdings Limited. 

De transacties, met een waarde van 1,3 miljard dollar, passen volgens Shell in de strategie om in de periode 2016-2018 voor een bedrag van 30 miljard dollar aan activiteiten af te stoten. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook