Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Shell verkoopt offshorebelangen in Denemarken

DEN HAAG

Shell heeft zijn belangen in de Deense offshoresector voor twee miljard dollar verkocht aan Norwegian Energy Company (Noreco).

Hierdoor krijgen de Noren een belang van 36,8% in het Danish Underground Consortium (DUC), waarin ook Chevron, Nordsøfonden en Total participeren met respectievelijk een belang van 12, 20 en 31,2%. Total, die als operator van DUC fungeert, heeft verder een bod gedaan op het 12%-belang van Chevron in het consortium.

DUC is een belangrijke concessiehouder in de Deense offshore-sector. De productie van Shell in de Deense sector van de Noordzee bedraagt circa 67.000 vaten olie equivalent per dag. Het afstoten van de Deense belangen past in de strategie van Shell om wereldwijd voor een circa 30 miljard dollar on- en offshorebelangen af te stoten. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook