Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Alpha huurt FPSO voor Cheviot-veld

ABERDEEN

Alpha Petroleum gaat de opgelegde FPSO Petrojarl Varg van Teekay Offshore inzetten om één van de grootste nog niet ontwikkelde olievelden in de Britse Noordzee in productie te brengen.

Het zogenoemde Cheviot-veld strekt zich uit over de blokken 2/10b, 2/15a, 3/6a en 3/11b in het noordelijke deel van de Britse Noordzeesector. De winbare reserves worden geschat op circa 55 miljoen vaten olie en ruim drie miljard kubieke meter gas. Plan is de olie te gaan winnen met behulp van een floating production storage and offloading (FPSO) vessel. De keuze hiervoor is gevallen op de Petrojarl Varg. Deze in 1998 opgeleverde FPSO is tot 2016 door operator Repsol gebruikt voor de productie van olie uit het Noorse Varg-veld. Twee jaar geleden staakte Repsol de olieproductie uit dit veld, waarna de FPSO werd opgelegd. Om deze nu opnieuw te kunnen inzetten, moet het worden aangepast. Dit gaat volgend jaar gebeuren op de werf van SembCorp Marine in Singapore. De Petrojarl Varg FPSO heeft een opslagcapaciteit van 470.000 vaten olie. Alpha Petroleum gaat het schip voor een periode van maximaal 10 jaar charteren en wil er vanaf 2021 per dag circa 30.000 vaten olie mee produceren. Hiervoor zullen in het Cheviot-veld 17 putten worden geboord, waaronder 13 productieputten, twee waterinjectie- en twee gasinjectieputten, en mogelijk nog een productieput in een nabijgelegen veld. (PAS)

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook