Floatel Endurance weer operationeel

De Damen Verolme-werf bij Rotterdam heeft het grote halfafzinkbare hotelplatform Floatel Endurance, na een verblijf van bijna zes maanden op de werf, weer zo goed als nieuw opgeleverd.

PAS Foatel Endurance

De inspectie- en onderhoudsbeurt begon in januari en is grotendeels in het mammoetdok van de werf uitgevoerd.
De Floatel Endurance is één van de vijf grote drijvende hotels van de offshore-rederij Floatel International uit het Zweedse Götenborg. Het indrukwekkende vaartuig biedt accommodatie aan 440 personen die elk over een eigen hut kunnen beschikken. De 105 meter lange en 103 meter brede Floatel Endurance is naar een ontwerp van GustoMSC op de Keppel FELS-werf in Singapore gebouwd. Voordat het vaartuig op 12 januari dit jaar naar Damen Verolme kon worden verhaald, moesten in de Arianehaven op de Tweede Maasvlakte eerst de zes schroefunits worden verwijderd onder de twee 93,50 meter lange pontons waarop de vier kolommen van het vaartuig rusten. Na compleet te zijn overhaald werden de zes thrusters begin juni teruggeplaatst, nadat het hoteleiland eerst door vier KotugSmit-slepers naar de Maasvlakte was verhaald. Niet bekend is gemaakt waar de Floatel Endurance binnenkort zal worden ingezet. (PAS)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer