Offshore wind hard op weg olie-industrie te overvleugelen

De wereldwijde investeringen in duurzame energie zullen over 15 jaar die in upstream olie en gas evenaren of zelfs overtreffen. Dat verwachten de economen van ING. Dit jaar verwacht het ING Economisch Bureau dat de geïnstalleerde capaciteit aan zonne- en windenergie in Europa met respectievelijk 13% en 8% zal toenemen. Daarvoor zijn investeringen ter grootte van 60 miljard euro nodig.

Het jack-up installatieschip Vole au vent van Jan De Nul

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Offshore wind hard op weg olie-industrie te overvleugelen | Schuttevaer.nl

Offshore wind hard op weg olie-industrie te overvleugelen

De wereldwijde investeringen in duurzame energie zullen over 15 jaar die in upstream olie en gas evenaren of zelfs overtreffen. Dat verwachten de economen van ING. Dit jaar verwacht het ING Economisch Bureau dat de geïnstalleerde capaciteit aan zonne- en windenergie in Europa met respectievelijk 13% en 8% zal toenemen. Daarvoor zijn investeringen ter grootte van 60 miljard euro nodig.

Het jack-up installatieschip Vole au vent van Jan De Nul

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer