Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schotse rechter verbiedt acties Greenpeace bij boorplatformen 

EDINBURGH 

Greenpeace mag geen acties meer voeren bij olieplatformen van Shell op het Brentveld in de Noordzee. Dat heeft de rechtbank in de Schotse hoofdstad Edinburgh bepaald nadat Shell een zaak had aangespannen tegen de milieuorganisatie.

1 / 1
Greenpeace activisten uit Nederland, Duitsland en Denemarken beklommen in oktober twee Brent-olieplatforms, waarvan Shell de fundamenten wil laten staan. (Archieffoto Marten van Dijl / Greenpeace)

Greenpeace activisten uit Nederland, Duitsland en Denemarken beklommen in oktober twee Brent-olieplatforms, waarvan Shell de fundamenten wil laten staan. (Archieffoto Marten van Dijl / Greenpeace)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J.Teunisse

  Interessant is het eigendoms aspect. Heeft een willekeurige organisatie het recht onbevoegd andermans eigendom te betreden. Wat is als een onbevoegd betreder letsel oploopt of erger door het manipuleren van afsluiters, danwel onbevoegd toegang verschaffen juist de door u beweerde milieu delict veroorzaakt.
  De Schotse justitie is hier eenduidig. ::: Vreemden geen toegang zonder toelating van de eigenaar.

 • j.hagens

  Vertel mij is, wat er zo goed is aan die Boorplatforms voor het milieu, gewoon een geld kwestie, wat als deze doorrotten en de olie komt in het milieu waar Greenpeace bang voor is, en belachelijk dat de Minister zich laat kapittelen door de Shell.
  Overigens is het toch normaal dat je mag protesteren, met welk recht denkt zowel Shell als de Rechter dit te kunnen verbieden, vrijheid van menigsuiting is een belangrijk recht, zolang je niets vernielt.
  Overigens zijn er nog andere manieren om de Shell te dwingen, dit mag ieder voor zich bedenken, als de Shell verstandig is laat ze het er niet op aan komen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook