Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Grote olievondsten voor kust Guyana

ROTTERDAM

ExxonMobil heeft sinds 2015 in diep water voor de kust van Guyana maar liefst 14 grote oliereservoirs in de zeebodem aangeboord. En de verwachting is dat er nog veel meer vondsten zullen volgen. Gelet op dit succes beginnen nu ook andere oliemaatschappijen aan een zoektocht naar het zwarte goud. Buurland Suriname hoopt eveneens te profiteren. Tullow Oil heeft al aangekondigd in Surinaamse wateren op zoek te willen naar olie.

1 / 2
De Liza Destiny FPSO is al offshore Guyana in het Stabroek blok geankerd. (Foto SBM Offshore/Lim Weixiang)

De Liza Destiny FPSO is al offshore Guyana in het Stabroek blok geankerd. (Foto SBM Offshore/Lim Weixiang)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook