Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Wereldrecord: Heerema’s Sleipnir tilt 15.300 ton

A/B SLEIPNIR

Het sterkste kraanschip ter wereld, SSCV Sleipnir van Heerema Marine Contractors, heeft dit weekeind een module van 15.300 ton van het Leviathan platform op z’n plek getild in de Middellandse Zee. Sleipnir heeft daarbij een wereldrecord gevestigd; een lift van 15.300 ton is niet eerder gepresteerd door een kraanschip.

1 / 4
Het hijsen en plaatsen van recordzware modules voor het Leviathan platform door SSCV  Sleipnir van Heerema Marine Contractors. (Foto’s HMC)

Het hijsen en plaatsen van recordzware modules voor het Leviathan platform door SSCV  Sleipnir van Heerema Marine Contractors. (Foto’s HMC)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook