Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Pioneering Spirit verwijdert accommodatiemodule (video)

NOORDZEE

In opdracht van Aker BP heeft Allseas met de Pioneering Spirit de 3.800 ton wegende oude accommodatiemodule verwijderd bij het grote Valhall olieproductiecomplex. De gehele operatie, vanaf het positioneren van het vaartuig om de jacket tot aan het opliften van de torenhoge module heeft twee uur geduurd, waarvan het echte opliften van de 40 jaar oude module slechts negen seconden.

1 / 1
De Pioneering Spirit met de 3.800 ton wegende accommodatiemodule op haar hefbomen. (Foto Allseas)

De Pioneering Spirit met de 3.800 ton wegende accommodatiemodule op haar hefbomen. (Foto Allseas)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook