Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste Stage V hopper voor Jan De Nul

HOFSTADE-AALST

Jan De Nul brengt als eerste baggeraar ter wereld een sleephopperzuiger in de vaart waarvan de dieselmotoren voldoen aan de EU Stage V emissie-eisen. Deze in Afonso de Albuquerque gedoopte zuiger is in China gebouwd op de Keppel Singmarine-werf te Nantong.

1 / 1
Eerste Stage V hopper voor Jan De Nul

Eerste Stage V hopper voor Jan De Nul

De 89,30 meter lange en 22 meter brede Afonso de Albuquerque is de eerste van een serie van drie dieselelektrisch aangedreven sleephopperzuigers die Keppel Singmarine bouwt. De andere twee zullen volgens de werf ook nog dit jaar worden opgeleverd. Alle drie hebben een hoppercapaciteit van 3500 kuub en een baggerdiepte van 27,60 meter, terwijl de geladen diepgang 5,50 meter en het totaal geïnstalleerd vermogen 5510 kW bedraagt. Gelost kan worden via bodemdeuren, via een walpersleiding of door middel van rainbowen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • C.J.J le Sage

    Zijn deze wel gecertificeerd anders klink het leuk en is leuk maar wat heb je er aan.Wij voldoen met onze oude Stork van 1970 ook aan de eisen van Euro stage llla. Maar een certificaat of een aantekening in je SI papieren word niet gegeven.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook