Eerste Stage V hopper voor Jan De Nul

Jan De Nul brengt als eerste baggeraar ter wereld een sleephopperzuiger in de vaart waarvan de dieselmotoren voldoen aan de EU Stage V emissie-eisen. Deze in Afonso de Albuquerque gedoopte zuiger is in China gebouwd op de Keppel Singmarine-werf te Nantong.

Eerste Stage V hopper voor Jan De Nul

De 89,30 meter lange en 22 meter brede Afonso de Albuquerque is de eerste van een serie van drie dieselelektrisch aangedreven sleephopperzuigers die Keppel Singmarine bouwt. De andere twee zullen volgens de werf ook nog dit jaar worden opgeleverd. Alle drie hebben een hoppercapaciteit van 3500 kuub en een baggerdiepte van 27,60 meter, terwijl de geladen diepgang 5,50 meter en het totaal geïnstalleerd vermogen 5510 kW bedraagt. Gelost kan worden via bodemdeuren, via een walpersleiding of door middel van rainbowen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer