Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ontmantelingscontract voor Jumbo Offshore

SCHIEDAM

In opdracht van TAQA Energy gaat Jumbo Offshore in de Nederlandse sector van de Noordzee een aantal beschermingsframes van putten van de zeebodem halen. Hiervoor wordt het zware-ladingvaartuig Fairplayer ingezet.

Operator TAQA Energy, de Nederlandse dochter van de nationale oliemaatschappij van Abu Dhabi, wil drie oude stalen beschermingsframes, inclusief de negen fundatiepalen, uit zee verwijderen. De frames, die elk zo’n 150 ton wegen, zijn ooit op de zeebodem geplaatst om olie- en gasproductieputten te beschermen tegen ankers en visgerei.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook