Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Skandi Texel keert terug in Den Helder

DEN HELDER

De bekende bevoorrader Skandi Texel van rederij DOF uit het Noorse Storebø keert terug naar Den Helder. Peterson Den Helder heeft het offshorevaartuig gecharterd voor de Southern North Sea (SNS) Pool die dagelijks circa 130 platformen en enkele booreilanden in de Nederlandse sector van de Noordzee bevoorraadt.

De Noorse bevoorrader had Den Helder al eerder als uitvalsbasis. Dit begon in 2006 direct na de oplevering door de Noorse Fitjar Mekaniske Verksted. Ook toen ging het voor Peterson aan de slag. Het chartercontract werd vervolgens een aantal keren, tot ver in 2013, verlengd. De Skandi Texel is een dieselelektrisch aangedreven platformbevoorradingsvaartuig, gebouwd naar het MT 6009 S ontwerp van Marin Teknikk in Noorwegen. Het schip is 69,30 meter lang, 16,43 meter breed en heeft een laadvermogen van 2885 ton.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook