SBM-reus in Rotterdam

Een opvallende bezoeker in het Rotterdamse havengebied, de SBM Installer van SBM Offshore. Dit duikondersteunings- en constructievaartuig zorgt er wereldwijd voor dat de FPSO’s van SBM Offshore op de juiste locatie worden verankerd en aangesloten op olieproductieputten.

SBM-reus in Rotterdam

Het indrukwekkende vaartuig, waaraan oorspronkelijk een prijskaartje hing van 150 miljoen dollar, is 111 meter lang en 25 meter breed. Het is in 2013 naar een ontwerp van het Noorse bureau Marin Teknikk op de Keppel Singmarine werf in Singapore gebouwd. Nadat het in 2014 was opgeleverd aan SBM, werd het eind dat jaar onderbracht bij Ocean Yield. Een éénschipsrederij waarin SBM een belang van 25% heeft en waarmee een bareboat-chartercontract is gesloten met een looptijd van 12 jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

SBM-reus in Rotterdam | Schuttevaer.nl

SBM-reus in Rotterdam

Een opvallende bezoeker in het Rotterdamse havengebied, de SBM Installer van SBM Offshore. Dit duikondersteunings- en constructievaartuig zorgt er wereldwijd voor dat de FPSO’s van SBM Offshore op de juiste locatie worden verankerd en aangesloten op olieproductieputten.

SBM-reus in Rotterdam

Het indrukwekkende vaartuig, waaraan oorspronkelijk een prijskaartje hing van 150 miljoen dollar, is 111 meter lang en 25 meter breed. Het is in 2013 naar een ontwerp van het Noorse bureau Marin Teknikk op de Keppel Singmarine werf in Singapore gebouwd. Nadat het in 2014 was opgeleverd aan SBM, werd het eind dat jaar onderbracht bij Ocean Yield. Een éénschipsrederij waarin SBM een belang van 25% heeft en waarmee een bareboat-chartercontract is gesloten met een looptijd van 12 jaar.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer