Seaway Heavy Lifting herdoopt kraanschepen

De twee monohull kraanschepen Stanislav Yudin en Oleg Strashnov zijn in Rotterdam herdoopt in Seaway Yudin en Seaway Strashnov. Dit is bekend gemaakt door Seaway Heavy Lifting uit Zoetermeer, een dochtermaatschappij van de Engelse offshoredienstverlener Subsea 7.

Seaway Heavy Lifting herdoopt kraanschepen

Seaway Heavy Lifting, een 50/50-samenwerkingsverband van Stolt Nielsen Seaway uit Noorwegen en de Russische staatsoliemaatschappij Kaliningrad Morneft, ging na de oprichting in 1991 aan de slag met de Stanislav Yudin. Dit monohull kraanschip was in 1985 door de Finse Wärtsilä werf in Turku gebouwd, waarbij het was uitgerust met een 2.500-tons GustoKone kraan. Het kraanschip werd wereldwijd ingezet in de olie- en gasindustrie offshore.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer