Boskalis versterkt opnieuw positie op surveymarkt

Opnieuw heeft Boskalis in de surveysector een belangrijke slag geslagen. Na eerder het Britse surveybedrijf Gardline te hebben ingelijfd, is nu een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon Group met dochter Horizon Geosciences uit Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De overige 37,5 procent blijft in handen van het huidige management.

Boskalis versterkt opnieuw positie op surveymarkt

De belangrijkste activiteiten van Horizon Geosciences zijn maritieme geofysische surveydiensten en geotechnische diensten in het Midden-Oosten, waar men een sterke marktpositie inneemt. De vloot van Horizon Geosciences bestaat uit zeven grote survey/geotechnische schepen, vijf kleinere surveyvaartuigen, twee hefplatformen, drie boortorens en acht onderwaterrobots (ROV’s).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Boskalis versterkt opnieuw positie op surveymarkt | Schuttevaer.nl

Boskalis versterkt opnieuw positie op surveymarkt

Opnieuw heeft Boskalis in de surveysector een belangrijke slag geslagen. Na eerder het Britse surveybedrijf Gardline te hebben ingelijfd, is nu een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon Group met dochter Horizon Geosciences uit Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. De overige 37,5 procent blijft in handen van het huidige management.

Boskalis versterkt opnieuw positie op surveymarkt

De belangrijkste activiteiten van Horizon Geosciences zijn maritieme geofysische surveydiensten en geotechnische diensten in het Midden-Oosten, waar men een sterke marktpositie inneemt. De vloot van Horizon Geosciences bestaat uit zeven grote survey/geotechnische schepen, vijf kleinere surveyvaartuigen, twee hefplatformen, drie boortorens en acht onderwaterrobots (ROV’s).

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer